Преслав Борисов обсъди проблемите в земеделието на среща в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Преслав Борисов се срещна с 60 земеделски производители от Кюстендилска област. Той направи презентация по актуални въпроси за земеделието и европейското финансиране за периода 2014-2020г.

Целта на срещата бе земеделците да се запознаят с правата и възможностите, които им дава Европа, също така и с приетите на 20 ноември регламенти за Общата селскостопанска политика.

"Няма как да правиш бизнес дългосрочно, без да знаеш реално каква е политика на този сектор, а част от инвестициите тук са много сериозни. Затова смятам, че това познание на европейско ниво е много важно. Не само в земеделието, а и във всички други теми. Това е идеята на събитието, което ние правим", коментира евродепутатът.  Той поясни, че сега е моментът България да избере какви програми ще разработва и прилага за следващите 7 години.

"Най-важното е и секторът, и държавата да се обединим в това какво искаме да постигнем до 2020 г. И на базата на това да използваме средствата по мерките, които Европа ни дава. От нас зависи дали ще ги ползваме правилно или хаотично", коментира още той.

"Близо 40% от бюджета на Европейския съюз отиват за тази програма. На базата на тази инвестиция селата в Европа изглеждат по друг начин, имат съвсем друга развита икономика, те не са като в България. Ако ние продължаваме да усвояваме хаотично, няма как да достигнем техния стандарт", каза още Преслав Борисов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK