Прерязаха лентата на ремонтираното читалище в Белица

Снимки: Община Белица

Днес се състоя официалното откриване на реконструираната сграда на читалище „Георги Тодоров - 1885" в гр. Белица.

Присъстваха множество граждани на Белица и общината. Преди официалната церемония, лентата прерязаха зам.-кметът на Община Белица Сабит Гагъм, председателят на настоятелството на читалище „Георги Тодоров 1885“ - Гергана Кокарешкова, секретарят на читалището Мая Падарева и Гоце Ангелов от Община Македонска Каменица, Република Северна Македония.

Официалното откриване на дългоочаквания ремонт на втория дом за населението на Община Белица се превърна в истински празник. Поздрав от името на кметът на община Белица към всички присъстващи отправи Сабит Гагъм.

Гоце Ангелов – ръководител на проекта от страна на партньорската организация КИЦ „Романса“, и Мая Падарева – секретар на читалището и координатор на проекта, на кратко представиха постигнатите резултати от съвместния проект на строителните дейности.

Изпълнението на всички предвидени по проекта дейности осигуриха запазването на културното наследство за бъдещите поколения, осигури необходимата база на единствените културни институции в региона на Белица, България и Македонска Каменица, Македония, давайки предпоставка за организирането на все повече и качествени културни събития в района.

Официалното откриване на реконструираната сграда на читалището завърши с песни представени от женската фолклорна група към НЧ “Георги Тодоров 1885“ и кръшни хора.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK