Прерязаха лентата на 6 нови улици в благоевградския IV микрорайон

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в IV микрорайон. 

На церемонията присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Радослав Таков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград, жители на кв. „Освобождение“ .

„Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в Инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен квартала. Сега, самят квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени. Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. „Славянска“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве. 

В рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. Бяха изградени шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи. 

Обектът е част от проект „Благоустрояване на градската среда“, чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград. 

Обща стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ е 12 921 190,60 лв. 

Преди официалното откриване на обекта, бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK