Общинските съветници в Кюстендил гласуваха поисканото финансиране от футболните клубове “Велбъжд” и “Кюстендил”

Снимки: Infomreja.bg

Общинските съветници в Кюстендил гласуваха поисканото финансиране от двата футболни клуба - “Велбъжд” и “Кюстендил”.

ФК „Велбъжд” кандидатства за финансиране за следващия спортно – състезателен сезон за 22 324 лв., които са необходими за участие в първенства и турнири, за три формации организирани от БФС.

ФК „Кюстендил” кандидатства за финансиране от община Кюстендил за следващия спортно – състезателен сезон. Сумата, която поиска ФК "Кюстендил" е 36 978 лв., необходими за участие в първенства и турнири, организирани от БФС.

Дебати имаше само при обсъждане на докладната на ФК "Кюстендил", като отношение взеха съветниците Кирил Станчев, Валери Райчев и Валери Йовев.

Кирил Станчев заяви, че ще подкрепи докладната, но посочи нередности при исканото Удостоверение за актуално състояние, което било към октомври 2011 година.

“Аз имам футболен клуб - “Струмска слава”- Търновлаг и знам как стоят нещата. Това не е коректно, защото много хора от тогава, досега не са между живите. Трябва да знаем - къде превеждаме парите и трябва да следим за изрядността на ФК "Кюстендил". Сумите трябва да се превеждат само за децата”, каза Станчев.

Валери Райчев обясни, защо ще гласува с “въздържал се” и подчерта, че това което става е смешно. "Ние се разделяме. Децата ще се бият по трибуните. Два клуба са много за малък град като Кюстендил”, коментира Райчев.

От своя страна Валери Йовев призова за обединение на двата клуба и от ФК "Кюстендил" да си оправят регистрацията. Той допълни, че децата са на Кюстендил не на определен клуб.

“Ние никога не сме правили компромис с контрола и изрядността на документите. Ако имаме сигнали за нередности ще сигнализирам Общинския съвет да преразгледа докладната”, каза в отговор кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK