Вицепрезидентът: 148 години след гибелта на Апостола не изпълняваме заветите му

Снимки: Прессекретариат

Илияна Йотова почете паметта на Васил Левски

148 години след гибелта на Апостола все още не успяваме да изпълним неговите завети. Често трябва да препрочитаме тефтерчето на Левски и да отговаряме възклицанието „Народе????“ – всеки път различно, в зависимост от времето. Не само на 19 февруари, а винаги, когато преминаваме през това място, трябва да се вглеждаме в образа му и да се съизмерваме с него. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София.

„Многото думи за Левски са излишни, неискрени са напудрените речи, недопустимо е сричането от предварително подготвени листчета. Той не го заслужава! Ние, българите, носим Левски в сърцата си и така трябва да възпитаваме децата си. Живеем във време на избор, което изисква важни и смели решения, които ще чертаят пътя на България“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е убедена, че достойните и грамотни българи трябва да водят държавата напред, за да бъдем равни с другите европейски народи така, както искаше Апостола на свободата. „Справедливост, равенство и свобода – и днес продължаваме борбата за тях. Трябва да се преборим и за вътрешната си свобода“, изтъкна вицепрезидентът.

 „Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш“ – този идеал трябва да помним. Най-важното послание за мен е: Не трябва да чакаме спасители, а заедно и единни можем да строим по-добра България“, посочи Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK