Препълнени бобри разнасят смрад на две улици в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Какво се случва на обитателите на къща на кьоше, както и на техните съседи в Кюстендил? Незнайно защо, службата по сметосъбиране и сметоизвозване, т. нар. ОП „Чистота“, беше решила да оборудва две пресичащи улици – „Ген. Столетов“ и „Асен Златарев“, с различни кофи за смет.

Едните са обикновените стандартни кофи, които службата иззе от „Асен Златаров“, и вместо тях снабди живеещите там с кофи тип бобър.

Гражданите на ул. „Асен Златаров” дори и не подозираха каква неприятност им се отваря, след като им взеха малките стандартни кофи за боклук и им предоставиха големите тип бобър.

Оказа се, че всички живеещи на ул. „Ген. Столетов” с малки кофи, поради краткото разстояние до въпросните кофи бобър на ул. „Асен Златаров”, си изхвърлят боклука в бобъра, за да не им мирише под носа в техните дворове и да не си правят боклук пред входовете отвън, си изхвърлят всички умрели кокошки, зайци, котки и тем подобен обемист боклук от рода на дивани, изрязани клони, строителни материали, мокети и други екстри, както и растителен отпадък на ул. „Асен Златаров“.

Кофата бобър обаче не може да ги поеме, защото не е вагон, а боклукът се изхвърля веднъж в месеца от въпросното ОП „Чистота“. Данъците иначе са добри на стойност, които плащат гражданите за смет – по-високи от данък сгради.

Та тези разлагащи се животинки „чудесно” ароматизират въздуха, който влиза през отворените прозорци през лятото на живеещите наоколо. Бобърчето се намира точно под прозорците на три семейства. От миризмата споделят и къщите, които са в близост до него.

Няколко граждани от Кюстендил, които живеят на кьошето, както и тези около тях още миналата година са пуснали жалба до съответната институция да им върнат малките кофи и да си вземат големите бобри. Отговор обаче няма и до момента. Нито отговор, нито звук, нито дума, нито действие.

Молбата на живеещите в близост до кофите бобър кюстендилци молят най-учтиво ресорните институции да им върнат малките стандартни съдове и да си оберат въпросния бобър, както направиха на ул. „Дрин“ преди около две години.

Живеещите в района същевременно молят въпросните си ”съседи” да не изхвърлят труповете на умрелите си животни и обемистия си боклук, тъй като бобърът не е вагон и не може да побере „красотите“ на цялата улица „Ген. Столетов“.

„Гнусотията е тотална и бихме попитали институциите защо повече от година живеем в това отвратително положение. Докога ще търпим? А в близост има детска градина и две училища. Всеки ден минават майки с малки деца, които наблюдават грозната гледка. Ако въпросните институции не се задействат, както и недобросъвестните граждани, които изхвърлят направо на тротоара боклуците си, ще предприемем по-ефективни мерки“, коментираха потърпевшите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK