Преподаватели от СУ - Сатовча, участваха в Десетата Национална конференция "Насърчаване на четенето"

Снимки: личен архив

Те са Маруся Лозанова и Райка Славчева

Между 85 -те участници в Десетата Национална конференция "Насърчаване на четенето", след спечелен конкурс на тема „Споделените думи“, бяха и две преподавателки от СУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Сатовча - Маруся Лозанова – старши учител по английски език и Райка Славчева – старши учител по френски език. Те презентираха един еTwinning проект  с нов прочит, ново разбиране, нова светлина и нови знания на тема „Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“, реализиран с учениците от 9. клас в училището.

"Като  участници в конференцията имахме възможността да се запознаем с новости и добри практики, както и с успешни европейски проекти, насочени към насърчаване на четенето, прилагани в системата на предучилищното и училищното образование в България и в други европейски държави.

Конференцията завърши с изложба, озаглавена „Какво четеш?“. Всеки участник имаше възможност да представи любима  книга и да привлече нови читатели. Подарихме цялата новосформирана колекция на читалищните библиотеки в град Копривщица  и село Долен, област Смолян. Така дадохме своя принос към голямото национално библиотечно сърце, създадено с много желание и обич към книгата..

Истински щастливи и горди сме, че бяхме класирани да участваме в този прекрасен форум, успяхме да се докоснем до креативни и амбициозни хора и достойно да представим СУ ,,Св.св.Кирил и Методий‘‘, Сатовча.

Изказваме своите най-искрени благодарности на Михаил Балабанов – изпълнителен директор на ЦРЧР, и Милена Караангова – главен експерт в ЦРЧР, както и на нейния екип, за отличната организация на конференцията", споделиха учителките от Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK