Класически концерт „Музиката е любов, любовта е музика“ пред кюстендилска публика

Снимка: Личен архив

Участват солисти към Държавната опера в Стара Загора

На 28 ноември 2019 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” – Кюстендил, ще се проведе класически концерт „Музиката е любов, любовта е музика!” с участието на солисти към Държавна опера Стара Загора: Деси Стефанова – сопрано, Иван Кабамитов – баритон, и Светлана Денева – роял.

Концертът ще ни зареди с „море от любов” с любими песни и дуети от европейската, руска и българска класика.

Солистката Деси Стефанова е родена в гр. Кюстендил. На 10-годишна възраст започва да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище „Братство 1869”, с който има редица участия в страната и чужбина.

В периода 2004 – 2006 г. е солист към Държавна опера Стара Загора и участва в  постановките: „Риголето” от Верди в ролята на Джилда, „Севилският Бръснар” от Росини в ролята на Розина, „Kопринената стълба” от Росини в ролята на Джулия, „Бохеми” от Пучини в ролята на Мюзета.

През периода 2006-2012 г.  живее и работи в Италия. Следват редица изяви  в Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и  Словения. От 2012 г. до момента отново е солист към Държавна опера Стара Загора.

Иван Кабамитов e роден в Асеновград. През 1997 г. завършва ДМА „Панчо Владигеров“ , специалност класическо пеене. Специализира в Академията за изкуство и култура „Борис Христов“ в Рим, а през 2005 е стипендиант в Академия „Киджана“. През 2013 г. завършва майсторски клас по френска камерна музика. От 2011 г. е щатен солист в Държавна опера Стара Загора.

Носител е на награди от международните конкурси за млади оперни певци „Борис Христов“ (2000), „Пълдин“ (2002), Сребърна купа от Пхенян (2007) и мн. др. Пръв Световен изпълнител на множество камерни пиеси и опери. Получава висока оценка от критиката като камерен и солов изпълнител. В оперния репертоар на Иван Кабамитов влизат над 52 роли от различни стилове и композитори, като певецът има изиграни над 400 спектакъла.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK