Благоевград бе домакин на годишната конференция на Асоциацията на преподавателите по френски език

Снимки: Община Благоевград

Форума уважиха и двама посланици - на Франция и Кралство Мароко

Благоевград бе домакин на годишната среща на Асоциацията на преподавателите по френски език в България, която се проведе от 22-ри до 24-и ноември в Университетски център "Бачиново" към Югозападния университет "Неофит Рилски".

На официалното откриване присъстваха посланикът на Франция у нас - Нейно превъзходителство Флоранс Робин, посланикът на Кралство Мароко - Нейно превъзходителство Закиа Ел Медауи и представители на другите посолства на франкофонските държави.

Сред официалните лица бяха още кметът на община Благоевград - инж. Румен Томов, и заместник-областният управител Иван Стоянов. 

Темата на конференцията беше "За повече динамика, креативност и новаторство в преподаването на френски език“.

Тази година, по идея на френския президент Емануел Макрон, за първи път 28-и ноември е обявен за Международен ден на учителя по френски език.

Това е най-големият форум, по време на който учителите по и на френски език у нас имат възможност да повишат квалификацията си и да обменят идеи и информация по важни за обучението по и на френски език въпроси.

Четирима лектори от Франция проведоха обучителни ателиета. Участниците в конференцията, която събра около 90 преподаватели от цялата страна, представиха и обсъдиха различни креативни подходи в чуждоезиковото обучение с цел повишаване на мотивацията за учене.

АПФБ е създадена през 1992 г. Тя играе важна роля за повишаването на качеството на преподаването, за разпространяването на френския език и франкофонските култури в страната, за развиване на дух на толерантност и познаване на другия чрез ценностите на франкофонията. Една от целите й е и запазването на езиковото многообразие в българската образователна система.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK