Прокурор Гешев и ректорът на ЮЗУ връчиха дипломите на 360 абсолвенти

Снимки: ЮЗУ

360 бакалаври и магистри, възпитаници на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех.

Деканът на факултета проф. д-р Габриела Белова откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите „Право”, „Публична администрация”, „Международни отношения”, „Европеистика”, „Връзки с обществеността”, „История”, „Национална сигурност“ и „Архивистика и информационна сигурност“.

 „Годините, които прекарахте в Правно-историческия факултет, са само началото на пътешествието Ви през живота. Той почти никога не е възходяща права линия, но съм убедена, че ще успеете да се справите с предизвикателствата пред Вас“, каза проф. д-р Габриела Белова.

„През следващите години Вие ще срещнете един свят на бързи и дълбоки промени – все по-технологичен, все по-цифров, все по-зависим от изкуствения интелект. Но и свят, в който само ако поемем колективна отговорност, ще може да изградим бъдеще, в което иновациите и технологиите ще служат на хората“, каза още в приветственото си слово проф. Белова. Тя пожела на дипломантите здраве, лично щастие и успешна професионална реализация.

На церемонията заместникът на Главния прокурор при Върховна касационна прокуратура Иван Гешев  връчи дипломите на отличниците и награди с грамоти и плакети от името на Главния прокурор юристите, завършващи с най-висок успех.

„Вие сте хората, които трябва да спечелят битките, които моето поколение не успя, и да променят нещата, които моето поколение не успя да промени. Сигурен съм, че с Вашия ентусиазъм и с Вашето желание и отдаденост на правото, и на другите професии, ще направите нашата страна още по-добро място за живеене“, каза Иван Гешев

Плакетите за отличен успех на дипломантите връчи ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков.

„Това е само началото за Вас, оттук нататък следват нови битки, в които трябва да отстоявате всички добродетели в нашето общество, да се борите с всички кривини и да можете да подобрявате нашето битие. Това, че днес получавате диплома не означава, че сте приключили с образованието. В тази динамична среда, в която живеем, с всички новости, които се случват е необходимо всеки ден да намирате време да продължавате да се образовате“, каза в приветственото си слово към абсолвентите проф. д-р Борислав Юруков.

Приветствие към дипломантите отправиха още д-р Георги Кръстев – секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет на Република България и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Дипломирането е много важен етап от живота на човек. Много важно стъпало от житейската стълбица. Пожелавам Ви да не бъде просто стъпало, а трамплин към върха. Казват, че до върха се стига, ако пълзиш или летиш. Аз не съм привърженик на това твърдение, смятам, че върхът трябва да бъде изкачен с усилия, труд и воля. По пътя за върха, опознаваш планината, когато се обърнеш назад виждаш и пътя, който си извървял и стъпките, които си оставил. Пожелавам Ви всеки от Вас да изкачи своя връх. Поздравявам преподавателите за високото ниво на образование. Вие, заедно с Вашите студенти правите, така че университетът да бъде пример, еталон за качествено висше училище“, каза д-р Атанас Камбитов.

Първенц на випуска с успех 6.00 от семестриалните изпити и 6.00 от трите държавни изпита по гражданскоправни, наказателноправни и публичноправни науки е Маргарита Кръстева, завършваща специалност „Право“. Тя бе отличена със златен медал за постигнатите високи резултати в процеса на своето обучение.

С отличен успех се дипломира и Георги Георгиев, завършващ една от новите специалности във факултета – „Архивистика и информационна сигурност“.

Сред отличниците, които получиха плакет на университета са и Христина Гогова, Емилия Златкова, Александра Ильова, Антония Картулева, Илчо Маргаритов и др.

На тържествената церемония присъстваха председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, заместник-директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград комисар Димитър Кръстев, директорът на дирекция „Национална сигурност“ в Благоевград Атанас Бръндев и директорът на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ в Община Благоевград Антония Методиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK