Наталия Таранинова от Хаджидимово с награда от Националния конкурс "Яна Язова" в Лом

Наталия Таранинова, снимка: СУ-Хаджидимово

Тя бе отличена за творбата си "Майка"

Поети и писатели от различни краища на страната, отличени в националния литературен конкурс "Яна Язова", бяха наградени на церемония в Лом.

Първа награда за разказ бе присъдена на Елена Немска от Габрово за "Най-голямото вълшебство". Наталия Таранинова от град Хаджидимово получи втора награда за творбата "Майка", а Таня Томова от Свиленград е отличена с трета награда за разказа "Годината 2184".

Наградата на Наталия е парична в размер на 150.00 лв., книга и грамота. Тя не успя да присъства на церемонията заради COVID 19 и дългото разстояние, но наградата й - една част, бе преведена по банков път, а другата получи чрез куриер.

Две са специалните награди, които се присъждат на Мирослав Милев от Пловдив за "Жадният" и Моника Иванова от Лом за "Илюзия".

Наградите са осигурени от Община Лом, Народно читалище "Постоянство 1856" и "Ломско пиво"АД.

Месец октомври се оказа късметлийски за старши учителя по български език и литература в СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, Заприна Глушкова и за нейните ученици.

"Обрахме наградите от редица конкурси за последните 2-3 седмици. В очакване сме на резултати от други три конкурса и се надявам, че и там учениците ми ще се разпишат с престижни награди", коментира Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK