Преминаването през "Кулата" - спокойно и безпроблемно

Снимка: Infomreja.bg

Днес трафикът на ГКПП „Кулата“ бе абсолютно спокоен, както обещаха от МВР след миналоседмичния кошмар за пътуващите. 

Ние от МВР ще направим всичко възможно да облекчим трафика на ГКПП-тата. Ще има отделно хора преди пункта, които да насочват трафика – на коридор за граждани от ЕС, за граждани от трети страни и за камиони.

Това заяви главният секретар на МВР – Ивайло Иванов в сряда.

Това, което ще направим, е да пуснем допълнително хора. Дирекция „КИС“ ще заведат организацията да пуснат модули, които да могат извън КПП-то да обслужват автобуси на място. Това ще повиши пропускаемостта“, каза Маринов по време на посещението си на пункта.

„Искам да призова гражданите да носят всички документи, които са необходими. Когато всичко е подготвено една проверка протича за 10-15 мин. не повече. Колегите са изключително подготвени, те разпознават фалшивите документи. За сметка на трафика не трябва да правим пробив на сигурността“, категоричен бе главният секретар.

„Ще направим така, че колегите да обработват няколко автомобила едновременно с мобилни устройства. По отношение на товарния трафик – има ограничения през летния сезон, така че това облекчава трафика“, бе обещано от МВР.

 

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да да бъдат представени:

•документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).

•оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK