Премиерът уволни и шефа на АПИ

Светослав Глосов, снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система.

След разговора министър-председателят поиска оставката на председателя на Управителния съвет на АПИ, Светослав Глосов, който я е подал пред министъра.

Глосов бе назначен на поста на 26.06.2018 г., като зае мястото на Дончо Атанасов.

Заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка в първите дни на 2019 г. по разпореждане на Борисов бяха уволнени двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър. 

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ бе освободен Веселин Давидов, който отговаряше за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK