Министър Светлан Стоев прие посланика на Испания Алехандро Поланко Мата

Снимка: МВнР

Българският външен министър даде висока оценка на сътрудничеството между Испания и България в областта на туризма

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата. Сред акцентите в разговора бяха отличните двустранни отношения, както и въпроси, свързани със сътрудничеството ни в рамките на Световната организация по туризъм, чието седалище е в Мадрид.

Българският външен министър даде висока оценка на сътрудничеството между Испания и България в областта на туризма. Подчертани бяха и отличните двустранни отношения, както и активните политически контакти.

„Надяваме се, че въпреки предизвикателствата, породени от разпространението на COVID-19, динамиката на нашите отношения ще се запази и допълнително ще се засили във всички области от взаимен интерес”, изтъкна министър Стоев. В контекста на динамиката на политическия диалог бе обсъдено и предстоящо организиране на политически консултации на ниво генерални директори по политически въпроси в министерствата на външните работи.

В хода на разговора бяха разгледани и процесът на разширяване на ЕС, както и усилията на българското правителство за активизиране на двустранния диалог между София и Скопие.

Обсъдени бяха и предстоящите и на територията на Испания избори за парламент, президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември 2021 г. Министър Стоев изрази благодарност към испанската страна, която на предходните избори се съгласи да бъдат разкрити множество избирателни секции и това даде възможност на българската общност в Испания да упражни правото си на глас. 

Министър Стоев изрази надежда, че отново ще бъде получено съгласие от испанска страна за провеждането на вота на 14 ноември 2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK