ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

Снимка: БГНЕС

За София мисля, че ще бъдат подли тези избори, отбеляза Борисов

ГЕРБ и СДС подписаха рамково споразумение за съвместно явяване на местния вот. Това стана ясно на брифинг в централата на ГЕРБ, съобщава News.bg.

"Това е като продължение на успешната кампания, която направихме на евроизборите. Целта е това обединение да остане първа политическа сила, да имаме най-много кметове, общински съветници в страната", заяви председателят на СДС Румен Христов.

По думите му дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява не само държавата, но и общините. Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че СДС като партия е донесла демокрацията и винаги им е било приятно да работят с тях.

Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и партиите с ценности, отбеляза премиерът. По думите му това, което ги свързва със СДС е общата ни ценност Европейската народна партия.

"За София мисля, че ще бъдат подли тези избори. Те ще бъдат подли не за друго, а за вече установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който ако е успешен, да казват, че е техния кандидат, а ако е неуспешен - да бягат от него като дявол от тамян", заяви Борисов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова на свой ред посочи, че обединението на старата и новата десница е много важно. По думите й така отговарят на войнстващия популизъм, с реализъм, с отговорност, с желание да продължат промяната на българските общини.

На 20 март ГЕРБ и СДС обявиха, че обединяват сили за евроизборите. Борисов даде две места на СДС в евролистата. Още през юни лидерът на СДС Румен Христов заяви, че харесва коалицията с ГЕРБ и за местните избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK