Премиерът прегръща кметовете за пред камерите и им забива нож в гърба

снимка: infomreja.bg, архив

Флиртът на министър-председателя с кметовете е фалшив. Зад него стои грозната истина, че правителството на ГЕРБ дели кметовете на свои и чужди. Това заяви на пресконференция в Благоевград депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова.

В подкрепа на твърдението си тя предостави на журналистите справки на националното сдружение на общините, от които е видно, че избирателно се наливат пари в общини, управлявани от кметове на ГЕРБ.

"Тази година по мярка 3 на фонд "Козлодуй" за енергийна ефективност в общински сгради са одобрени за финансиране единствено проекти на управници от ГЕРБ, а по мярка 5 - за енергийно ефективно улично осветление, от 14 проекта 10 са на общини от ГЕРБ", даде пример народният представител.

По думите й подобна е картината и при финансирането по програма "Красива България", по която от 28 одобрени проекта 25 са на кметове от управляващата партия.

"Лъжа са твърденията на премиера Бойко Борисов, че не прави разлика между кметовете от различни партии. Обектите, които той открива сега с кметове от други политически сили, са започнати и финансирани преди това управление", каза Нинова.

Според нея днес се наливат пари предимно в общини на ГЕРБ, като се използват европейски средства за предизборни цели.

"Така се наказват българите, които са си позволили да не харесат ГЕРБ и да си изберат кадърен кмет от друга политическа партия", смята Нинова.

Тя посочи, че с промените в Закона за публичните финанси се слага край на децентрализацията в България и общинските бюджети вече се определят от финансовия министър Симеон Дянков.

"Така че прегръдките на министър-председателя с кметовете са лицемерие. Прегръща ги за пред камерите и им забива нож в гърба. Истината е, че ГЕРБ налива пари на своите, а реже чуждите", категорична е Корнелия Нинова.

Депутатката определи като флирт с нож в гърба и посещението на Борисов в Гоце Делчев. "Там всички обекти, които откри премиерът с изключение на реконструкцията на градския парк, са проектирани, финансирани и е започнало изпълнението им при предишното управление, сега просто приключиха и той отряза лентите", коментира тя.

Според нея практика на сегашното правителство е и допълнителното отпускане на пари от бюджета за капиталови разходи, които се насочват изцяло към управлявани от ГЕРБ общини.

 

КОМЕНТАРИ

Мустафа04:55 - 03.10.2012
Хуйнелия пак се е напушила!
Robocop21:32 - 02.10.2012
Попитайте г-жа Нинова, как ни водеха под строй в стола на цигарената на предизборни събрания, спираше се производството (уж във времето за почивка), а пък какви ни ги говореше тогава ...От един дол дренки сте, г-жо Курнелия Нинова, от един дол ...
Винкело16:58 - 02.10.2012
Не говорете за кметицата ни глупаци! При такава трагедия със земетресението и Господ не може да ни помогне.. А щом са я избрали хората, значи е била по-добра от дебила на ГЕРБ...
ДА14:39 - 02.10.2012
Кур на нея Нинова

FACEBOOK