Борисов инспектира тунелите на Железница, възхитен е от напредъка

Снимка: Бойко Борисов

Борисов обеща, че ще дойде след месец отново в областта

Премиерът посети АМ „Струма“ при Железница и отчете напредък в компанията на зам. регионалният министър Николай Нанков.

Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км., написа Борисов в профила си, където бе излъчвана на живо инспекцията му.

Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година.

Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение, казва Борисов.

 АМ "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на "Хемус", "Европа", пътя Ботевград - Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил, констатира премиерът.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK