Поне 10 зам.-министри мюсюлмани обеща Борисов, ако управлява ГЕРБ

снимки: Пресцентър ГЕРБ

"До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани".

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на изградената със средства на партията спортна площадка в джебелското село Припек.

„Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано, с добра репутация. Ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете, кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Като изчакаме да минат изборите, имаме 2 опции: или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък”, допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Той спомена и думите на бившият президент Георги Първанов, който дал пример, че в Германия  направили коалиция и тя била "бетон", обаче „широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел вече трети мандат”.

"И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността", подчерта Борисов.

„Въобще не мога да схвана тази Коалиция за България. Аз пия кафе, родопски чай, не се целувам по Орлов мост като Станишев и Местан. Тези, където се целуваха явно са много ревниви. Да ходят да се целуват пак, ние нямаме нужда”, каза още Бойко Борисов.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ
снимки: Пресцентър ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK