Премиерът на Сърбия изчезнал

Александър Вучич. Снимка ЕПА/БГНЕС

Сръбският премиер Александър Вучич е изчезнал мистериозно и никой не знае къде се намира, пишат медиите в Белград, цитирани от БНР.

Вчера сутринта той не е е явил на работа за първи път, откакто заема поста. Говорителката му Сузана Василиевич заяви медиите, че не знае каква е причината.

Късно във вторник силите за сигурност откриха в гараж в квартал Нови Белград откраднат автомобил марка "Рено". В него имаше два пистолета, 400 грама тротил, детонатор и мобилен телефон за активирането му от дистанция.

Колата е открита в рамките на разследването за арсенала, открит в събота близо до премиерската къща в столичното предградие Яинци. Той включва ръчен противотанков гранатомет, 4 ръчни гранати и патрони за автомат и пушка със снайпер.

Властите отказват да потвърдят дали срещу Вучич е готвен атентат.

Миналата седмица пък стана ясно, че сръбските власти са депортирали от страната няколко руски граждани, занимавали се със следене на премиера на съседна Черна гора Мило Джуканович. Твърди се, че по този повод в Белград ходил Николай Патрушев - секретарят на руския Съвет за сигурност. 

Малко след предполагаемите депортации Александър Вучич заяви следното: "Дълбоко се лъжат тези, които смятаха, че Сърбия по някакъв начин ще участва в тези престъпления." 

Той обаче не уточни дали става дума за заловените руски граждани.

Сърбия остана единственият съюзник на Русия на Балканите. Същевременно обаче тя върви към евроинтеграция. /Сlubz.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK