Премиерът: Кой ще изпълнява следващия бюджет – ще го изпълняваме пак ние

Снимка: Infomreja.bg

Ние не правим предизборни бюджети, а това е следизборен бюджет, каза Борисов

Кой ще изпълнява следващия бюджет – ще го изпълняваме пак ние, затова си правим разчетите до март, за да може да ползваме парите, които сме си осигурили ние със строгата финансова дисциплина.

Това заяви на онлайн заседанието на МС премиерът Борисов, който коментира изработването на Бюджет 2021.

Борисов каза, че ако партията му отново спечели изборите и управлява с ОП, то „ние ще изпълняваме бюджета“.

В разчетите за следващия проектобюджет е записано, че ще продължат да се изпълняват мерките, докато има пандемия – сред които надбавките по 50 лв. върху пенсиите и възнаграждението на медиците на първа линия.

Ние не правим предизборни бюджети, а това е следизборен бюджет, каза Борисов.

Според премиера този бюджет ще осигури работа на хората в страната ни и похвали министрите за работата им в пандемията.

Съвестта ми е чиста, на три съвета в Брюксел съм се молил като малко дете, за да се подготвим за днешния ден, за декември. Все едно глас в пустиня… Икономиката заминава в Западна Европа, сподели Борисов.

Той каза, че все още не е започнала процедурата по „вземане“ на 9 млрд. евро помощ за страната ни, но те „вече са стотинки“ на фона на кризисната ситуация.

Борисов сподели, че за разлика от предишните правителство, сегашното е изпълнило всички задължения и не оставя дългове за разлика от правителството на „Нинова и Радев“.

„С кои очи вие ми говорите, че ми е предизборен бюджета“, запита Борисов опонентите си.

Ние накрая се научихме да правим бюджет изцяло и политики. Кой ще е следващият премиер, кой ще управлява, знае Господ и българския народ, каза Борисов.

Той обясни, че бюджетът е направен така, че да може да се изпълни и догодина, а ако народът иска друг…, коментира лаконично Борсов.

Борисов упрекна президента, че говори общо, но нищо не е казал, когато правителството е раздавало помощи.

Премиерът се похвали, че е спестил навреме, когато БСП го подтиквали да харчи, а той бил предпазлив, защото знаел, че ще дойдат „тия времена“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK