Премиерът и президентът със съболезнования за земетресението в Егейско море

Снимка: БГНЕС

При земетресението има жертви и стотици ранени

Министър-председателят Бойко Борисов изразява своите дълбоки съболезнования във връзка с разрушителното земетресение, което предизвика жертви и щети в Гърция и Турция.

По този повод  премиерът Борисов проведе телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Съболезнованията на премера бяха поднесени и на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис в телефонен разговор между представителите на кабинетите на двамата лидери.

Премиерът Борисов изрази българската солидарност с народите на Гърция и Турция в този трагичен момент. Министър-председателят изтъкна готовността на страната ни, в случай на необходимост, да окаже помощ и съдействие за преодоляване на последствията от земетресението.

„Като съседи в нужда сме длъжни да си помагаме. Затова трябва да пазим уважение помежду си и да поддържаме винаги диалог“, заяви премиерът Бойко Борисов пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Думите на премиера Борисов бяха предадени и на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Държавният глава Румен Радев изпрати писма до президента на Република Гърция Екатерини Сакеларопулу и до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод земетресението в района на остров Самос, довело до човешки жертви и разрушения в двете държави.

Президентът Радев изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при природното бедствие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK