Премиерът Борисов прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Снимка: dnevnik.bg

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

Докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка, припомня бТВ.

„Участието на българска делегация, която имах възможността да ръководя, и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, дадоха възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията”, добави тя.

Димитрова призна, че обява за тази конференцията е дошла в Министерството още през март, но след като ведомството се е забавило да вземе решение до последния момент, билетите за пътуването вероятно са били по-скъпи.

Зам.-министърът и един държавен експерт са пътували в първа класа, като един билет е струвал 8300 лв.

„Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла, защото това е най-големият форум, на който България имаше възможността да се представи, форум на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания…”, каза още тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK