Премиерът Борисов, министър Павлова, кметът Москов и депутати прерязаха лентата на новата спортна зала в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Гоце Делчев заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за официалното откриване на новата спортна зала "Неврокоп Арена".

Двамата заедно с кмета Владимир Москов и народните представители - Георги Андонов от ГЕРБ и Кристиан Вигенин от БСП, и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев прерязаха лентата, а министър Павлова лисна менчето с вода с пожелание за здраве, много спортни постижения за младите спортисти от Неврокопския край и още много такива добри поводи за благото на хората и развитието на региона.

Кметът Владимир Москов връчи на Бойко Борисов специален почетен плакет, а децата от спортните клубове и спортисти от всички възрасти и дисциплини отрупаха премиера с подаръци.

Официалната церемония започна с водосвет, след което министър-председателят се поклони на свещениците за благодатната молитва и благословение и даде думата на кмета Владимир Москов. Градоначалникът от своя страна благодари на Борисов и правителството за оказаната голяма финансова помощ прекрасното и дългоочаквано спортно съоръжение да го има. 

Москов изказа благодарност на премиера и за оказваната през годините помощ за развитието на Гоце Делчев и общината, като заяви, че безвъзмездното саниране на жилищни сгради в града продължава. Той съобщи, че през следващата година има заявки за саниране на блокове в двата големи комплекса - ж.к. "Юг" и ж.к. "Дунав".

"4 милиона лева струва изграждането и оборудването на спортната зала в нашия град, от която младите хора и най-вече спортните клубове и обществеността имаха крещяща нужда, защото Гоце Делчев е спортен град и спортът тук е на голяма почит. 3 600 000 лева бяха осигурени от правителството, а останалите - от общинския бюджет", уточни кметът Москов, като подчерта, че огромната зала е с капацитет 1 300 седящи места и възможности за развитие на осем вида спорт. 

"За да го има всичко това, колкото и на някои да не им се харесваме, то е благодарение на работата, която върши правителството в синхрон с общините. Община Гоце Делчев и кметът Владимир Москов са сред общините и управниците, с които сме работили отлично и ще продължим да работим и в бъдеще. Осигурихме за парка в града около 6-7 милиона лева, асфалтирахме пътя „Предел“, заяви Бойко Борисов.

Министър-председателят отбеляза още, че програмата за саниране на жилищни сгради, за която „в началото малко ни се смееха”, видимо променя вида на градовете и повишава цената на имотите, без да се вдигат данъците.

„Виждате какъв им е обликът. Като се знае на какъв хал сме всички, не виждам след колко години и десетилетия някои ще ги оправи. А с тази програма хем се вдига цената на имота, хем данъците не се вдигат. Напомням, че местните власти определят данъците. И няма как някой да дойде и да ви изгони, за да ви вземе апартаментите. Все пак да напомня за това“, каза още той пред събралите се за откриването на спортната зала.

Премиерът съобщи, че в Гоце Делчев се санират 16 блока, в Благоевград са готови 22, а хората и общините показват голяма активност по програмата и вече са подадени около 4000 нови заявления.

Борисов посочи, че правителството отделя средства и за останалите населени места от общината, за да усещат хората промяната, като даде пример с предоставените 300 000 лв. за спортна зала в училището в село Брезница и осигурените 300 000 лв. за отстраняване на проблеми с колектора в село Мусомища.

„Каквото е поискал кметът, всичко е направено“, подчерта министър-председателят. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK