Премиерът Борисов и еврокомисарят Биенковска обсъдиха транспортната и дигиталната свързаност в Европа и Западните Балкани

Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска обсъдиха днес темата за транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани като неделима част от европейския път за страните от региона.

Еврокомисарят Биенковска отбеляза, че по-добрата свързаност е предпоставка за повишаването на конкурентоспособността и за подобряването на бизнес средата както в страните от Западните Балкани, така и в цяла Европа.

Елжбета Бенковска поздрави премиера Борисов и България за приноса им в утвърждаването на темата за Западните Балкани в дневния ред на ЕС и изрази мнение, че разширяването на границите на Съюза носи както рискове, така и много възможности. Като едно такова предизвикателство бе отчетено гарантирането на сигурността на гражданите на ЕС.

В тази връзка комисар Бенковска и министър-председателят Борисов приветстваха създаването на Европейския фонд за отбрана и свързаната с него обща Програма за промишлено развитие.

„Иновациите са ключови за развитието на европейската отбранителна промишленост и това дава допълнителна тежест на вашия ресор“, обърна се към европейския комисар, премиерът Бойко Борисов.

В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата стратегия за индустриална политика на ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK