Премиерът Бойко Борисов: Полагаме огромен труд, за да опазим границите на страната ни

Снимка: МС

Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който посети района на Малко Търново и Резово заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов и главния секретар на МВР Георги Костов.

 „Отправих моите големи съболезнования и на канцлера Меркел, и на баварския министър-председател Зеехофер заради случилото се в Мюнхен”, посочи премиерът Борисов. В тази връзка главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че към момента в страната няма конкретна заплаха за терористичен акт.

Министър-председателят Борисов подчерта, че България продължава да води балансирана политика като поддържа непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и засега „успяваме да запазим това относително спокойствие”. „Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция” разполага с кораби в топ три на Европа. Тук се наблюдава цялата екватория”, подчерта премиерът.

„Упрекът ми е бил изцяло към политиците – тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро”, каза министър-председателят и добави, че мир с война не може да се гарантира.

 

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP03:55 - 25.07.2016
еиии,чуваите го тоя Човяк,да не земе да получи няква херния от толко труд.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK