Премахват кабели по заповед на РДНСК, благоевградчани сигнализират в общината

снимка: Община Благоевград

Граждани подават сигнали в община Благоевград поради възникнали прекъсвания на кабелна телевизия и интернет, за които общината бе предупредила през изминалата седмица.

Прекъсванията са вследствие на изпълнение на заповед, издадена от ДНСК съобразно Закона за електронните съобщения за премахване на висящи кабели.

Ролята на община Благоевград в премахването на „Въздушни електронни съобщителни мрежи” е представителна и няма отношение към заповедта.

Община Благоевград ще съдейства на фирмите, които желаят да продължат дейността си за предоставяне на кабелна телевизия и интернет чрез подземни кабели в рамките на законовите изисквания.

Премахването на висящите кабели за кабелна телевизия и интернет започна в началото на миналата седмица, като за отстраняването им бяха издадени общо 11 заповеди от РДНСК.

Премахването на въздушните кабели се извършва съгласно Закон за електронните съобщения, според който въздушните мрежи се допускат само извън границите на урбанизираните територии и населени места до 10 хиляди жители, както и ниско жилищно застрояване.

Ако не отговарят на законовите изисквания, въздушните кабели следва да бъдат премахнати като незаконен строеж. По време на премахването присъства представител на община Благоевград, представител на РО НСК – Благоевград при РДНСК и ЧЕЗ Разпределение България- клон Благоевград със съдействието на органите на Областна дирекция на МВР- Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK