Премахват изоставени коли в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Собствениците им имат срок от три месеца

Община Благоевград започна кампания по премахването на стари автомобили, които са спрени от движение и не се ползват от собствениците им, съобщи БНТ.

Ако не бъдат премeстени доброволно, колите се предават на вторични суровини. Целта е да се реши проблемът с паркирането, както в централната част на града, така и в кварталите.

Комисия от общински служители извършва оглед и преценява кои автомобили трябва да бъдат премахнати. Собствениците им имат срок от три месеца, за да освободят доброволно място за паркиране.

В такава категория попадат автомобилите, които са изоставени от собствениците и които нямат технически преглед повече от две години, а също са с премахната регистрация, поясняват от общината.

Оттам посочват още, че трудно успяват да наложат парична санкция на собствениците на стари автомобили, защото голяма част от тях са в чужбина и не могат да бъдат открити.

Автомобили, които не се използват, ще бъдат премахвани и от селата.

Жители на Благоевград одобряват инициативата, но според тях трябва да се изградят повече паркинги, за да се реши проблемът. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf