Близо 3 денонощия жители на село Гърбино са без електричество! Останаха без връзка със света

Снимка: Infomreja.bg

Близо 3 денонощия жителите на планинското селце Гърбино са без електричество. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА кметският наместник на селото, Андрей Милев. Той самия е запознат с проблема едва днес, тъй като бил в отпуск.

„Едва днес хората ми се обадиха, тъй като не са искали да ме притесняват. Естествено веднага се задействах, обадих се до ЧЕЗ, както и до Община Кюстендил. Парадоксалното е, че от неделя насам хората от Гърбино са звънели няколко пъти на кол центъра, откъдето им казали само, че е необходимо време за отстраняване на аварията и да изчакат“, обяви още Милев.

Днес от електроразпределителното дружество обяснили пред кметския наместник, че имало скъсани жици на три междустълбия. Уверили, че токът ще бъде пуснат до 19. декември.

„Хората са снабдени с най-необходимите хранителни продукти. Не е нормално обаче да стоят на тъмно и без телевизия. Добре, че поне се отопляват на дърва. Вече имаме връзка само с един човек от Гърбино, тъй като паднаха батериите на мобилните телефони“, коментира още Андрей Милев.

В кюстендилското село Гърбино в момента живеят едва 9 души. Едва един от тях се води постоянен жител, а други двама са регистрирани по настоящ адрес.

В момента снежната покривка в селото е около 18 см., което не е проблем екипите на ЧЕЗ да достигнат до мястото на аварията с високопроходим автомобил, каза още преди ИНФОМРЕЖА, Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK