Започна продажбата на мартеници в Кюстендил! 78 търговци с разрешителни

Снимки: Infomreja.bg

Стартира търговията с мартеници на територията на община Кюстендил, като вече могат да бъдат видяни първите червено-бели символи на централния площад „Велбъжд. Тъй като до празника има почти месец, едва две-три жени са разположили маси, на които предлагат ръчно изработени мартеници.

И тази година си остава тенденцията в първите дни от февруари да се купуват червено-бели символи за близки и роднини в чужбина.

„Има търсене на мартенички, въпреки че е рано. До този момент, който и да си е купил от мен казва, че са за чужбина. Изпращат ги в Италия, Гърция, Кипър и къде ли още не. Знаете, че българите сме се пръснали из цял свят“, разказва пред ИНФОМРЕЖА една от местните продавачки.

И тази година най-търсени са гривните. Цената им варира от 50 ст. и достига до 2 лв., в зависимост от вида и вложените материали.

„Ние като вземем маса на площада и стоим до 8-и март. Тогава сменяме мартениците с цветя. Не можем да кажем, че печелим кой знае колко, но поне успяваме да подпомогнем семейния бюджет“, твърди друга продавачка от Кюстендил.

Справка на ИНФОМРЕЖА показва, че Община Кюстендил е издала общо 78 разрешителни на търговци за продажба на мартеници.

Наемът е в размер на 1.50 лева за кв. метър търговска площ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK