Петър Паунов: Случвало се е и друг път да се губят животни в планината, но са правени спасителни акции

Снимка: Infomreja.bg

По време на заседание на минипарламента в Кюстендил, кметът Петър Паунов благодари на хората, които активно се включиха в преодоляване на кризата с бедстващите коне в Осоговската планина. Той коментира изключително неприятния случай, който предизвика нелицеприятно отношение към Кюстендил така:

„Не зная защо е тази недобросъвестност и как никой не ги е видял тези коне през тези месеци. Случвало се е и друг път да се губят животни в планината, но са правени спасителни акции, уведомявани са всички планинари, планински служби, туристи. Всяко кътче е преровяно, дори в най-тежките условия и не са жалени сили. Гледката беше покъртителна. Ние не можем да бъдем съдници, но ще направим необходимото. В момента, в който  Агенцията по храните ни подаде коректна информация, ще прибегнем към прекратяване на договори или ще прекратим към момента сключени.“

Паунов уточни, че за сезон 2015/2016 година, Петър Пищалов е заявил 99 овце, 20 коне, 6 кози и три говеда. За 2017/2018 година чрез фирми, вероятно приближени до него е заявил 100 говеда, 85 овце и три коня и за сезон 2018/2019 година през различни фирми Пищалов е заявил 287 овце, 99 коня, 102 говеда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK