Прекрасно време до изборите, после със 17 градуса надолу

Снимка: Infomreja.bg, архив

Метеоролозите съветват да сменим гумите със зимни в края на месеца

Времето ще е прекрасно до изборите. Ще е слънчево и топло, максималните температури ще са от 21 до 26 градуса, а минималните - от 5 до 10 градуса. Краткотрайни мъгли сутрин ще има по Черноморието и по поречията.

Tова съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET метеорологът Петър Янков, цитиран от "24 часа".

От 28 до 31 октомври предстои рязко застудяване с валежи от дъжд, а по високите полета и по планините - от сняг. Максималните стойности на термометъра в този период ще са от 5 до 9 градуса.

Добре е в края на октомври шофьорите вече да сложат зимните гуми, каза метеорологът.

Ноември ще започне със сухо време. Нови валежи се очакват в периода от 9 до 11. Тогава максималните температури ще са от 3 до 7, а минималните - от -1 до 2-3 градуса. От 12 до 24 ноември ще е сухо и слънчево, а след това - динамично с превалявания.

По-сериозни валежи се очакват от 29 ноември до 2 декември, когато в местата с надморска височина над 700 метра ще падне сняг. Причината е преминаването над страната ни на средиземноморски циклон и спускането на студен въздух от северозапад.

Като цяло ноември ще е по-хладен и с повече валежи от нормата, а декември ще е сух и с температури, близки до нормата. Според дългосрочната прогноза следващите снеговалежи ще са между 15 и 20 декември, когато по планините ще натрупа снежна покривка. /24 часа/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK