Кюстендил посрещна пролетта (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Днес Кюстендил се зарежда от магията на древния град и красотата на младостта. Днес Кюстендил посреща Първа пролет с общоградския си празник.

Негово Високопреподобие Архимандрит Василий – протосингел на Софийска света митрополия, Адрианополски епископ Евлогий - игумен на Рилската света обител, в съслужие с кюстендилски свещеници отслужиха молебен за здравето на кюстендилци.

Тържествената част продължи с ритуал по предаване символите на града от "Девойка Кюстендилска пролет 2017", Ралица Велинова, и нейните подгласнички - Даниела Стоименова и Теодора Атанасова, на "Девойка Кюстендилска пролет 2018" - Милица Стойчева, и нейните подгласнички - Ивана Митрева и Виктория Стоичкова.

„Пролетта е ново начало, нека тя озари дните ни, да ни дари с хармония, любов и щастие. Бъдете все така здрави, обичани и щастливи! Нека този ден бъде знак, че остатъкът от годината ще ни върви по вода. Честита пролет!“, пожела новата "Девойка Кюстендилска пролет", Милица Стойчева, на своите съграждани и гостите на Кюстендил.

Привествие отправи и кметът на Кюстендил, Петър Паунов:

„Вече десетилетия посрещаме пролетта с емблемата от цветове и лястовици, хванати за ръка, както трите лица на нашия небесен създател. И всяка една от тези лястовици се спускат над нас като Божия благодат, за да ни изпълни с лъчите на надеждата и да ни помилва с ласките на любовта. И тази пролет се надявам да изпълни с радост вашите домове, да върне децата на Кюстендил от най-далечните краища на света, за да може да преобразим изстрадалата ни любима и най-прекрасна на света – България“.

Официални гости на празника бяха Михаела Крумова – председател на Общински съвет – Кюстендил, Виктор Янев – областен управител на област Кюстендил, Мая Манолова – омбудсман на Република България, както и народни представители от Кюстендилски многомандателен избирателен район.

Празникът продължава с участието на квартет "Белканто" и ансамбъл "Чинари".

От 13:00 часа на сцeна „Базиликата” /Хисарлъка/, традиционно ще бъде посрещната "Девойка кюстендилска пролет“. Квартет "Белканто" ще излезе на сцена "Хисарлъка" от 14:30 часа.

В общоградския празник ще вземат участъие танцови състави от община Кюстендил. От 19:00 часа на площад  „Велбъжд“ е празничният концерт на рок група "Фактор".

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK