Бабите от Скребатно нагостиха Цвета Караянчева в парламента, ГЕРБ даряват 5 000 лв. за читалището

Снимки: ГЕРБ

По покана на народния представител Даниела Савеклиева жители на гърменското село Скребатно днес са на посещение в Народното събрание.

Бабите от Скребатно организираха благотворителен базар на ръчно изработени изделия, които предизвикаха голям интерес.

Кметът на селото, Даниела Пидева, и останалите гости се срещнаха с председателя на Народното събрание, Цвета Караянчева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и останалите десетки депутати от ПП ГЕРБ, които изразиха подкрепата си за реставриране на читалището в селото.

В парламента гостува и благотворителна изложба с мото „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“, която има за цел да събере пари за възстановяване на изгорялото читалище „Хр,исто Ботев“.

"Горда съм да посрещна днес в Народното събрание пазителите на традициите и гордия български дух. От най-малките до най-възрастните участвате в дейността на читалището. И въпреки сполетялото ви бедствие, само месец по-късно вие отбелязахте достойно 100-годишнината от неговото учредяване. Вашата кауза трябва да бъде кауза на всеки един от нас", с тези думи Даниела Савеклиева откри благотворителния базар.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията, Цветан Цветанов, обяви, че Парламентарната група на ГЕРБ дарява 5 000 лева на с. Скребатно.

Посетителите благодариха на Савеклиева за възможността да представят своите изделия пред народните представители и за помощта, която Парламентарната група на ГЕРБ ще окаже на селото за възстановяване на читалището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK