Преференциите объркаха сметките на кадровиците в ГЕРБ в Пиринско

снимки: infomreja.bg

Преференциите объркаха сметките на кадровиците в ГЕРБ и разместиха кандидат-депутатите в пиринската листа.

Първата изненада дойде от внезапното решение на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да влезе в парламента от Благоевград, вместо от Велико Търново, въпреки многократните му уверения, че ще остави първата позиция за областната лидерка Даниела Савеклиева.

Преференция, отнела водачеството му във Велико Търново, или друга причина стои зад завръщането на Цветанов в 1 МИР, засега не става ясно. Включването му отново в листата обаче автоматично отнема мястото на местен кандидат.

Най-вероятно това ще е за сметка на общинския председател на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов, пети в листата – нещо, което се случи и при предходните парламентарни избори.

Голям брой преференции изстреля санданския кандидат-депутат Кирил Котев от 9-о на 2-ро място. За младия председател на общинската организация в курортния град са гласували персонално цели 7 129 избиратели.

Така, случайно или не, от неизбираема позиция в листата герберите в Сандански се сдобиват със свой представител в 43-тото Народно събрание.

Не е изключено освен персонална подкрепа, Кирил Котев да е извадил късмет и с преференциалния си номер 9, който съвпада с този на бюлетината на ГЕРБ.

Заради по-скромната преференциална подкрепа лидерката на ГЕРБ в Пиринско и бивша депутатка Даниела Савеклиева се нарежда трета. За нея своите предпочитания са дали едва 1688 избиратели.

Сигурен народен представител в следващия парламент е и Димитър Танев, който е председател на общинската организация в Петрич. Той е получил персонална подкрепа от 3 271 гласа.

Все още не е ясно дали мандатите за ГЕРБ ще са четири или пет. При първия вариант гоцеделчевският депутат два мандата Георги Андонов ще се раздели с парламента.

От кандидатите в първите 10 места в листата той има най-малко лично доверие, само с 900 преференции.

Независимо че не влиза в парламента, Йордан Андонов е получил солидна подкрепа. За него за гласували преференциално 2 472 души.

Внушително персонално доверие има и председателката на Общинския съвет в Разлог д-р Мария Копанарова с 2114 гласа.

Кандидат-депутатите на ГЕРБ със сериозна преференция за малко не изместиха областната лидерка от избираемо място. 

 

Кандидат-депутатите от Гоце Делчев Костадинка Богданова и Георги Андонов
снимки: infomreja.bg
Д-р Мария Копанарова /вдясно/ в компанията на евродепутатката Мария Габриел и Иван Кунев

КОМЕНТАРИ

dps21:40 - 07.10.2014
Всеки, който се отдели от своите бива използван и изхвърлен на боклука. Дано същото се случи и с Адем защото там му е мястото.Не бива да заставаш срещу своите адеме не бива да си чак толкова алчен и такъъв предател. ти наистина не струваш. и ГЕРБ те го казаха, но дали си толкова умен да го осъзнаеш.
asim19:31 - 07.10.2014
dadoha mu i marihuana za zetqa
Dabnica18:29 - 07.10.2014
Асиме поне платиха ли ти сватбата Герб?
12213:27 - 07.10.2014
asimeee v trudovata knishka pishe uvolnen disciplinarno ne se nadqavai na slujbicka zaminavai pri zet si v anadola xaxa

FACEBOOK