Предстои затопляне

Източник: БНТ

Утре максималните температури ще са между 6° и 11°

След поредицата от ледени дни с необичайно ниски, в много райони отрицателни температури, още днес предстои затопляне и максималните стойности в цялата страна ще са положителни - между 4° и 9°. Ще бъде и предимно слънчево. Ще духа умерен западен, в Източна България и по Черноморието - югозападен вятър.

Предимно ясно ще се задържи и през нощта в по-голямата част от страната, но след полунощ от югозапад ще започне увеличение на облачността. Минималните температури още малко ще се повишат, в сравнение с днес, и в повечето райони ще са между минус 6° и минус 1°.

Повишение ни очаква и при максималните температури утре - ще са между 6° и 11°, в София - около 9°. Облачността ще бъде разкъсана. В Източна България и на морския бряг ще продължи да духа до умерен югозападен вятър.

И в планините температурите постепенно ще се повишават и максималните по най-високите върхове ще са около минус 6-7°. Ще бъде обаче много ветровто с умерен, временно силен югозападен вятър.

Максимални температури в планинските курорти - от минус 1° на Алеко, 3-4° в Пампорово и Боровец до около 6° в Банско. Облачността ще бъде разкъсана, предимно висока.

Валежи от дъжд и сняг, в комбинация със силен вятър, ще обхванат северозападната половина от континента. Дъжд ще вали на Пиренейския полуостров, в Дания, а също и във Франция, където се очакват значителни количества. На Британските острови валежите ще са смесени - и от дъжд и от сняг. Над Централното Средиземноморие предстои затопляне: облачността там ще е променлива, само в отделни райони ще превали дъжд.

Затоплянето и на Балканите ще продължи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над адриатическото крайбрежие. На отделни места там, както и по крайбрежието на Гърция, ще има превалявания от дъжд.

Ще продължи затоплянето и у нас в близките дни. Ще духа силен югозападен вятър и вече и минималните температури в цялата страна ще са положителни, а дневните в много райони ще надхвърлят 10°. В петък облачността ще е разкъсана, в Западна България - значителна.

През почивните дни ще остане ветровито, на отделни места ще превали слаб дъжд. В понеделник вятърът ще се ориентира е от северозапад, ще бъде временно силен и с него ще нахлуе по-студен въздух. Отново ще има и превалявания - в повечето райони от дъжд. /БНТ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK