Учениците в село Дебрен посвещават свои инициативи на Апостола

Снимки: ОбУ - Дебрен

Проявите им са интересни и разнообразни

По много и разнообразни начини учениците от ОбУ „ Св. Климент Охридски“ в село Дебрен отбелязват годишнината от смъртта на Васил Левски. От най-малките до най-големите – всички изразяват почитта си към личността и делото на Апостола.

Дечицата от 1-ви „а“ клас, след като с интерес изгледаха филми за живота на героя, внимателно оцветиха негови преснимани портрети, а после проявиха творчески усет при създаване на малки книжки, посветени на великия българин. А първокласниците от „б“ паралелка изработиха табло с оцветяване.

Табло и книжки направиха и четвъртокласниците. Като по-големи, те сами намериха  информация за жизнения път и революционната дейност на Левски, а после ръчно изписаха страничките на своите книжки, набавиха и снимков материал.

А момичетата от 6-и „а“ клас по своя инициатива и напълно самостоятелно създадоха презентация за нашия национален герой.

Докосвайки се до най-святата личност в българската история, учениците разбират същността на  думи като патриотизъм, жертвоготовност и всеотдайност.

„Децата усетиха едновременно състрадание, възхищение и уважение. Един през друг те споделяха истината, в която сами се бяха убедили – че това е велик човек, който заслужава уважение“ – казва преподавателката Атидже Топчиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK