Предстои планинското изкачване "Благоевград" на 24 - 25 октомври

Снимка: ДИАМО

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб "ДИАМО"

След година прекъсване традиционното автомобилно състезание планинско изкачване „Благоевград“ се възобновява в югозападното градче. Състезанието ще се проведе на 24 – 25 октомври 2020 година по добре познатото състезателно трасе със старт в ж.к. "Еленово" и финал преди с. Делвино. Тазгодишното издание е петият и последен кръг от Българския автомобилен шампионат по планинско изкачване и интересът е голям именно защото шампионските титли все още не са ясни за сезона. 

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб "ДИАМО", със съдействието на Община Благоевград и партньори.

Прекрасното технично 4-километрово трасе, предизвиква вниманието на най-добрите пилоти на България. Пътната настилка е асфалт с конфигурация от различни по трудност завои, с подходящи безопасни места за гости и фенове. В офиса на организатора започват приемането на заявки за участие, които ще продължат до 24.00 ч. на 19 октомври, след което ще станат ясни участниците в събитието.

„Очаквам едно позитивно и интересно събитие, защото тук на Планинско „Благоевград“ ще се решават шампионските титли за сезон 2020 и целият ми екип, който стои в организацията е изключително мотивиран. За съжаление цялата ситуация свързана с Ковид е пречка да присъстват редовни участници и наши приятели от Гърция и Македония. Но ние като организатори от Спортен клуб "Диамо", ще направим всичко възможно състезанието да бъде празник за всички“ – заяви Славчо Кордев, който е директор на събитието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK