Банскалийка спечели конкурс за есе, посветен на Вапцаров

Снимка: Личен архив

Дана Мицина е възпитаничка на Разложката гимназия

Дванадесетокласничката Дана Мицина спечели първо място на национален конкурс, посветен на Никола Вапцаров. В организираното от училище „Никола Вапцаров“ - гр. Монтана, и РУО – Монтана, съревнование, със свои творби участваха 144 ученици от цялата страна. В категория 11/12 клас, Дана Мицина печели категорично първото място с есе на тема „За него - Живота - направил бих всичко“.

Тази награда не е първа за талантливото момиче от Банско. Тя е изкушена от литературата и всяка година участва в различни конкурси за писане на есе. Още в девети глас печели голямата награда в конкурс, която я отвежда в Европейския парламент в Брюксел, следват дипломи и грамоти. Не винаги стига до призови места, но това не я отказва да участва в литературни конкурси, поощрявана и напътствана от учителката си от Разлог г-жа Крънчева.

„Никола Вапцаров е достоен български поет и мога да кажа, че е сред моите любими. Неговото творчество е уникално и докосващо душата. Но интересът ми към него е още по-голям, защото той е от моя роден град - Банско. Затова, когато видях, че темата на есето е цитат от стихотворение на Вапцаров, веднага си казах, че трябва да участвам и да представя по достоен начин моя виден съгражданин. Приканвам учениците да не се притесняват, а да се включват в такива конкурси и да мерят сили, защото можем!", споделя Дана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK