Предстои конкурс за управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев

МБАЛ "Иван Скендеров", снимка: Infomreja.bg

На последното си заседание Общинският съвет – Гоце Делчев, взе решение за освобождаване на д-р Милан Първанов от задълженията му на временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ „Иван Скендеров“, като му изказва благодарност за проявената отговорност.

Временно управлението на болницата се възлага на д-р Владислав Улевинов.

Изборът на управител ще стане чрез конкурс. За да бъдат допуснати до него, кандидатите трябва да представят програма за развитие на лечебното заведение.

Комисията, която ще проведе конкурса, ще се състои от 5 души. Общинската администрация направи предложение  за състава на комисията - председател Мариана Устаилиева – секретар на община Гоце Делчев, и членове: д-р Неджми Уруч, който оглавява Комисията по здравеопазване към ОбС – Гоце Делчев, адвокат Костадинка Богданова – юрист, Йорданка Ендрева – директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности“ в общината, и представител на Регионална здравната  инспекция – Благоевград.

Общинските съветници гласуваха да не бъде освободен от отговорност предишният управител на болницата – д-р Мария Радойкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK