Окръжен съд – Кюстендил, призна непълнолетен младеж за виновен в извършване на грабеж

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият Християн Г. е извършил престъплението като непълнолетен / 15- годишен /

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и 10 000 лв. – обезщетение за претърпените неимуществени вреди от пострадалата, наложи Окръжен съд – Кюстендил, по дело за грабеж със средна телесна повреда.

Подсъдимият Християн Г. е извършил престъплението като непълнолетен / 15- годишен /. Съдът го призна за виновен в това, че на 02.02.2018 г. е отнел от къща на ул. „Райна Княгиня“ в Дупница, вещи на обща стойност 617, 60 лв. / два мобилни апарата, ключодържатели, кожена чанта, бельо, химикалки и др. вещи, както и сумата от 200 лв. /, от владението на собственичката А. М., като за целта е употребил сила / нанасяйки удари с ръце по главата и тялото на жената /, причинявайки й средна телесна повреда.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие и първоначално наложеното наказание от съда – 2 години „лишаване от свобода“, с 3- годишен изпитателен срок бе редуцирано с 1/3. Законът предвижда и намаляване на наказанието за извършеното престъпление, когато извършителят е непълнолетен.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, с двама съдебни заседатели осъди Християн Г. от Бобов дол, който в момента е на 18 години, да плати на пострадалата А. М. сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат на деянието, заедно със законната лихва, считано от 02.02.2018 година, до окончателното изплащане на сумата.

Подсъдимият ще плати и разноските по делото, в размер на 750 лв., разноските на гражданската ищца – 830 лв., както и държавна такса за уважения граждански иск, в размер на 400 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийски Апелативен съд в 15 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK