Представят традиционната изложба „Жени художнички“ в храма на Майстора в Кюстендил

Снимка: ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Традиционната изложба „Жени художнички” ще бъде открита в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” на 7 март 2016 г., от 17.30 ч.

Ценка Бакърджиева, Тереза Спасова, Теодора Сърбинска и Десислава Анакиева ще покажат най-новите си творби и ще ни направят част от своя артистичен свят.

Ценка Бакърджиева е родена в гр. Земен. Завършва Художествена гимназия в София и специалност „Сценография” при проф. Георги Каракашев в Художествената академия.

Ценка Бакърджиева е съвършеният галерист – била е дългогодишен уредник, главен уредник и директор на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”.

Организирала е и аранжирала повече от 150 изложби в страната и чужбина. Занимава се и с научна дейност, автор и съавтор е на редица публикации в научни и популярни каталози и справочници.

Участва в зонални, национални, самостоятелни и колективни изложби, както и в представителни изложби в чужбина.

Работи в областта на живописта, формирайки виртуозен, артистичен и неподражаем стил в акварела.

Тереза Спасова е родена в Кюстендил. Завършва Математическа гимназия в родния си град, а след това дизайн и моделиране по испански конструкции в Институт по мениджмънт в София.

Нейните творчески търсения са в областта на живописта и графиката. Има участия в редица колективни изложби. Участва в изготвянето на каталог за малки графики с COREL DRAW. „Изкуството е най-възвишената радост, която човек дарява на себе си”, споделя художничката.

Теодора Сърбинска е родена в Кюстендил. Има хуманитарно образование.

Работи предимно в областта на приложните изкуства и фотографията. Като фотограф участва в колективни изложби и престижни онлайн издания.

Нейни снимки са финалисти и фаворити на фотографски конкурси. Теодора Сърбинска създава авторски, колекционерски арт кукли и пластики от грундиран текстил.

Нейни самостоятелни изложби с кукли и текстилна пластика са представяни в Кюстендил и страната. Участва в множество колективни изложби, сред които представителни изложби на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора.

Десислава Анакиева е родена в Кюстендил. През 2000 г. завършва специалност „Изобразително изкуство” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Има три самостоятелни изложби и участия в много общи – в страната и чужбина.

През годините участва в международни пленери в България, Македония и Сърбия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK