Студентка представи книгата си „Академия за магьосници“ в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе представен фентъзи романът „Академия за магьосници“. Автор на книгата е Вероника Везенкова, студентка в специалност „Английска филология“ с литературния псевдоним Ел Феъри. Тя разкри пред аудиторията кое е злото, в свят, в който има само добро.

Вероника започва да пише романа си на 14 години. Три години по-късно историята й от 720 страници впечатлява малки и големи.

За среща с младата писателка в Югозападния университет дойдоха студенти, преподаватели и ученици. Те с интерес слушаха историята на Ел Феъри. Поздравления към Вероника отправиха проф. д-р Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет и доц. д-р Гергана Падарева – Илиева – зам.-декан на Филологическия факултет. Те изразиха гордостта си, че студент от Филологическия факултет е автор на най-продавания роман на Панаира на книгата в София и пожелаха на младата авторка да продължава да разнася славата на университета и факултета.

„Създала съм един нов свят, в който цари щастие, няма болести, няма бедност, всичко е много перфектно, цари пълното добро, истинското добро. В този свят всички са подчинени на много малко правила, тези правила се въртят най-вече върху това да не сме зли“, така описа накратко романа си Вероника Везенкова. Този свят авторката нарича Общността – място, където вампири, феи, върколаци и други митични същества живеят в мир. „Разбираме какво ли не за начина им на мислене, начина им на живот и смятам, че начинът, по който те се справят с всички предизвикателства, пред които съм ги поставила може да ни научи на много“, каза авторката.

Главният герой в романа на Вероника е тийнейджърката Ел, която учи в Академията за магьосници и не успява да се впише напълно в създадения от авторката хармоничен свят. Тя е по-различна от връстниците си, тя обича да нарушава правилата. Според авторката, Ел е човекът, който движи историята напред, тя прави промяната, която води към по-добро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK