Представят пътуващата изложба „100 години, 100 плаката“ в Благоевград

Снимки: Теодора Иванова

Благоевград е 10 - ят поред от 30 - те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 години, 100 плаката” - книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

Жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките.

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета”, коментира Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” и куратор на изложбата.

Изложба “100 години, 100 плаката” е инициатива на ФДБ, част от Общонационална Кампания за публично четене на глас, която вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

Можете да посетите изложбата от в Регионална Библиотека “Димитър Талев” в Благоевград.

До момента Изложбата е била в главните културни центрове и университети на столицата и продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK