Представят проекта за защитени жилища за деца в риск в Гоце Делчев

Саид Иброш, снимка: infomreja.bg, архив

Поредният проект на община Гоце Делчев със 100 % европейско финансиране ще бъде представен публично на 10-и октомври от 11 часа в залата на Общинския съвет, съобщиха от кметската администрация.

Проектът „Изграждане на ЦНСТ за предоставяне на нови вид резидентна услуга в общността“ е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги на деца в риск“.

Проектът ще бъде представен от заместник-кмета на Гоце Делчев Саид Иброш и екипа по сратегическия и важен за региона проект. За община Гоце Делчев изграждането на центъра за настаняване от семеен тип е първа стъпка към разкриването на алтернативни услуги и форми на грижа, близки до семейната среда.

Ще бъдат разкрити 13 нови работни места за квалифициран и помощен персонал, а цялостната издръжка на центъра през следващите две години ще бъде осигурена от Оперативна програма „Човешки ресурси".

Както писа преди месеци "ИНФОМРЕЖА", спечеленият от община Гоце Делчев проект е на стойност 786 000 лева. Парите ще бъдат вложени за изграждане и обзавеждане на постоянно жилище за 14 деца с умствени и физически увреждания, които в момента се намират в различни социални институции.

Проектът предвижда и средства за обзавеждане и благоустрояване на дворното пространство. Срокът за изграждане на защитеното жилище е 18 месеца. Социалното заведение ще бъде построено на общински терен, на територията на бившата казарма.

Сградата е проектирана в Г–образна форма, според изискванията на Държавната агенция за закрила на детето. Спазено е и условието тя да съответства на архитектурата на близките до нея постройки както е спазено и условието по програмата „Защитеното жилище” да се намира в близост  до сгради, предоставящи здравни, образователни, културни и административни услуги.

 

КОМЕНТАРИ

соня16:59 - 09.10.2013
Продажно българско племе Моската само за да е на власт напълни общината с олигофрените от помаклъка.Моска ти си нужник и мекере на юБиларя ще ти се връща съсипията на българското
Метко12:16 - 09.10.2013
Саид Галош
ИБРОШ11:11 - 09.10.2013
САИД ИБРОШ - ТЪПОТО.ПО СУРАТА СИ МУ ЛИЧИ
12323:58 - 08.10.2013
По-прост помак от тоя не се е раждал.И миризлив също

FACEBOOK