Управленският елит на България пристига в Симитли на широка дискусия за магистрала "Струма"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Управленският елит на България пристига в Симитли на широка дискусия "Автомагистрала Струма и перспективите за реализация на инвестиционни проекти в Югозападна България“.

Общественият форум с участието на вицепремиерите, ресорните министри и ръководители на ключови агенции и браншови организации по стратегическия за региона инфраструктурен проект ще бъде под егидата на кмета на общината домакин, Апостол Апостолов

В дебатите ще се включат вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев, министрите на икономиката Емил Караниколов, на околната среда и водите Нено Димов, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на УС на Агенция пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов, гласът на българския бизнес - председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, председателят на Камарата на строителите в България Николай Станков и арх. Петър Диков.

Дискусията ще бъде на 5-и октомври от 17:30 часа в салона на читалище "Св. Климент Охридски-1922" в Симитли.

Поканени за участие във форума са всички народни представители от Благоевградски регион, както и кметовете на всички общини, през чиито територии минава трасето на автомагистрала "Струма" и граничните им.

Целта на конференцията е да се представи на обществеността в Югозападна България по какъв начин изграждането и експлоатацията на магистралата ще допринесе за социално-икономическо развитие на региона.

Ще бъдат представени значими за региона инвестиционни предложения и проекти от национално и регионално значение. Приоритетна задача е подкрепата на действия за популяризиране на взаимодействието между доброто състояние на околната среда, качеството на живот на хората и икономическото развитие.

Форумът е отворен за граждани. Всеки с интерес към бъдещото развитие на региона е добре дошъл на конференцията, приканват организаторите от общинската администрация в Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK