Представят оперетата „Българи от старо време“ пред дупнишка публика

Снимка: Личен архив

Проявата е насрочена за 3-ти септември от 19 часа

Оперетата „Българи от старо време ще бъде представена в Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ в Дупница.

Проявата е насрочена за 3-ти септември от 19 часа, като на сцената ще излязат солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално - драматичен театър "К. Кисимов".

Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване.

„Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.

Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото.

Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.

Проблематиката, която третира е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.

Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта, нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...