Представят изпълнители от три държави във вечер портрет на "Пирин фолк" 2015

Снимка: Община Сандански

Изпълнителите Александар Ранджелович от Сърбия, Тихи Ампов и Стойне Николова от Македония и нашумялата Вили Рай ще гостуват в санданския арт-клуб „Какао” на 5 септември от 18.00 ч. и ще се срещнат с феновете си от фестивала. Те ще бъдат представени от гостуващи и изявени композитори от своите държави. 

Очаква се певците да изпълнят и песента, с която ще участват на XXIII издание на Международния фестивал „Пирин фолк”, като ще призоват публиката да ги подкрепи в конкурсната вечер, която ще се състои малко по-късно в Летния театър на Сандански от 20.30 часа.

Фен клубове от страната вече са заявили желанието се докоснат отблизо до събитието и почувстват магията на балканската музика. Особено активен е фен клубът от село Калояново, област Пловдив, който миналата година бе препълнил помещението на клуба, където традиционно се провежда авторската вечер и активно подкрепяше изпълнителите като негови представители припяваха и танцуваха с тях. 

Тази година  интерес към фестивала са проявили и българи от Италия и Испания, които се организират с автобуси, за да присъстват на него. Особено настоятелна е майката на известния българския актьор Фахрадин Фахрадинов, която живее в Италия и се е заела с организацията на групата там. 

„Пирин фолк” 2015 ще има широко медийно отразяване като в българския и световен ефир ще бъде излъчван по БНТ – Свят на 5 септември от 20.45 ч. и на 6 септември от 21.00 ч., а БНТ 1 ще го излъчи една седмица след това в прайм тайм след вечерните новини.

Кабелните оператори от страната, както и два сателитни канала от северна Гърция, две телевизии от Македония и две телевизии от Сърбия ще излъчват Гала вечерта, а на видеозапис части от конкурсните вечери. Тревога пред медиите изрази директорът на фестивала Валентин Пензов от пропадането на сателитния канал за Ню Йорк, който се поддържа от израелска фирма.

„Става дума за пазарлъци и вдигане на тарифата, което според нас е некоректно. Контрагентът ни от Ню Йорк обаче пое ангажимента да се оправи с тях”- заключи директорът. 

Някои определят "Пирин фолк" като „Фестивал на народа”, а председателят на журито проф. Стефан Драгостинов го нарича „Фестивал на народите”.

И тази година организаторите са предвидили много награди, стойностна музика, танци и настроение. Водещи отново ще бъдат Станислава Ганчева и Ники Николов. Подготвени са и много изненади - единият от водещите ще води от импровизирано студио извън Летния театър, а другият - в публиката на Летния театър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK