Представят изложба „Приятели“ в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив
 
Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” представя за пореден път изложбата „Приятели”, утвърдила се през годините като традиция. 
 
Творците Недко Каблешков, Ценка Бакърджиева, Иван Пенев, Георги Велинов – Гопи и Матей Матеев отново ни допускат в личното си пространство, обединено на пръв поглед от приятелството в чисто човешки аспект. Но всъщност истинската спойка между тях е отношението към изкуството, което е тяхна обща кауза. Различни по своему, всеки един от тях е намерил своя стил. 
 
„Визуалните особености не са плод на различна възраст или други външни обстоятелства. Те се дължат на индивидуалните особености и предпочитанията на всеки творец към тематиката и изразните средства, които го вълнуват”, споделя Недко Каблешков. 
 
Настоящата изложба дава възможност на любителите на изкуството да се насладят на  умението на петимата художници да изразят дълбоко чувствата и мислите, които са ги завладели и вдъхновили за творчество. 
 
Официалното откриване на проявата е насрочено за 1 септември от 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ в Кюстендил.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK