Стартира кампанията „Ние обичаме България“ 2020 в подкрепа на Самуиловата крепост

Източник: Община Петрич

Благотворителната акция ще се проведе през целия месец февруари

На 1-ви февруари стартира четвъртото издание на националната кампания „Ние обичаме България“. Тази година благотворителната инициатива на голяма хранителна верига цели подсигуряването на финансова помощ за един от най-значимите паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България – Самуиловата крепост.

В периода 1 - 29 февруари всеки клиент на търговската верига ще има възможност да дари 1 лев на касите на магазините от веригата в цялата страна. В края на кампанията инициаторът ще удвои събраната от даренията и всички средства ще бъдат използвани в подкрепа на обекта.

Събраната сума в рамките на кампанията ще бъде използвана за модернизиране и облагородяване на Самуиловата крепост и района около нея. Възможните дейности включват ремонт на укрепителните крепостни съоръжения, поставяне на холографска пирамида за демонстрация на 3D експонати, интегриране на система за добавена реалност, изграждане на 3D възстановка на модели със средновековни облекла и въоръжение, холографски витрини за представяне на артефакти, и други. Конкретните активности, които ще бъдат финансирани, ще се уточнят, след като станат ясни резултатите от кампанията.

Допълнително веригата ще разиграе и томбола с кратък куиз за Самуиловата крепост, като наградите са 50 семейни пропуска за посещение на крепостта с екскурзовод, както и комплект сувенири от обекта с уникален дизайн.

„Ние обичаме България“ е дългосрочна инициатива, която стартира през 2016 г. и успява да обедини хиляди българи в помощ на някои от най-емблематичните български исторически обекти.

През годините кампанията подкрепи Паметника на свободата на връх Шипка, Националния историко-археологически резерват „Мадара“ и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ Партньори на кампанията тази година са Министерството на културата и Община Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK