Заключителен концерт на деветата Международна музикална академия в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Днес, от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ – Кюстендил, ще се състои заключителния концерт на участниците в Деветата международна камерна музикална академия.

Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет - САЩ и ученици, студенти и преподаватели от гр. Кюстендил и от гр. София.

В концертната програма са включени произведения от М. Големинов, Г. Златев - Черкин, обработки на български народни песни и танци и др.

Наред с класическите произведения ще прозвучат български народни песни в изпълнение на гостите от САЩ, съвместно с техните приятели от Фолк Арт формация при читалище „Братство 1869“.

В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство и се запознаха с богатото културно историческо наследство на гр. Кюстендил и региона.

От 21 до 23 юни участниците ще посетят българското черноморие, градовете Пловдив и Копривщица, паметника Шипка и др.

Организатори на Деветата международна камерна музикална академия са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK